Industrijska primjena

Pregled visokoprecizne opreme za mesnu industriju

ponedjeljak, 16.10.2023. - 15:00

Higijena i kvaliteta proizvoda ključni su u mesnoj industriji. Kontaminirani proizvodi mogu dovesti do skupih povlačenja i narušavanja reputacije mesne robne marke. Kako bismo učinkovito odgovorili na izazove u proizvodnji mesa i njegovih veganskih i vegetarijanskih alternativa, tu su Minebea Intec visokoprecizna rješenja za vaganje i kontrolu. Bilo da se radi o detektorima metala ili rendgenskim sustavima za provjeru stranih predmeta ili kontrolnim vagama i mjernim ćelijama za procese sortiranja ili doziranja: podržavamo proizvođače mesa u planiranju, instalaciji i puštanju u rad novih sustava za vaganje i kontrolu.

Detektori metala za najvišu kvalitetu proizvoda od mesa i mesnih zamjena

Proizvođači mesa i mesnih nadomjestaka koji se odluče za detekciju metala imaju višestruke koristi - prije svega, osiguranje kvalitete proizvoda, a time i zaštitu potrošača. Međutim, kontaminirani proizvodi također mogu dovesti do skupih povlačenja i oštećenja robne marke.

S našim free fall detektorima metala ili cijevnim detektorima metala, imamo idealno rješenje za svaku vrstu proizvoda. Naš novi detektor metala Mitus® s inovativnom MiWave tehnologijom posebno je prikladan za mesnu industriju, jer osigurava visokoprecizno otkrivanje metalnih stranih tijela, čak i kod najvećih količina proizvoda.

Detektori metala za mesnu industriju

Industrijski rendgenski sustavi za sigurnost u proizvodnji mesa

Budući da ostaci kostiju ili tkiva mogu brzo kontaminirati hranu tijekom proizvodnje mesa, mnoge se tvrtke oslanjaju na Minebea Intec rendgenske sustave za kontrolu. Osim metala, ovi sustavi također pouzdano otkrivaju strana tijela od kamena, plastike, kosti i stakla te izbacuju kontaminirane proizvode. Za mesnu industriju, posebno preporučujemo naš Dypipe X-ray sustav za inspekciju. Ovaj X-ray uređaj jamči izuzetno visoku razinu sigurnosti za viskozne i tekuće proizvode.

Kontrolne vage pomažu u učinkovitoj proizvodnji mesa te veganskih i vegetarijanskih alternativa

Uz pomoć naših dinamičkih kontrolnih vaga, proizvođači mesa i mesnih prerađevina mogu optimizirati svoje proizvodne procese, poboljšati upravljanje resursima te povećati točnost i dosljednost proizvodnih procesa.

Istražite kontrolne vage za mesnu industriju

Industrijske vage za precizne procese proizvodnje mesa

Bilo za kontrolno vaganje, provjeru kompletnosti, klasifikaciju, sortiranje i brojanje po težini ili doziranje: Minebea industrijske vage mogu se integrirati u gotovo sve procese proizvodnog procesa. Naša statička rješenja za industrijsko vaganje uključuju stolne i podne vage, paletne vage i platforme za vaganje.

Pouzdane mjerne ćelije za precizne procese doziranja

Kako bi zamjene za meso bile što bliže tradicionalnom šniclu, odresku ili pljeskavici u smislu oblika, konzistencije, okusa, mirisa i osjeta u ustima, recepti često zahtijevaju više od 30 pojedinačnih komponenti. U proizvodnji marinada za meso važan je pravilan omjer začina, ulja i ostalih tekućina. Naše visokoprecizne mjerne ćelije za vaganje spremnika i posuda pomažu u miješanju pravih količina sastojaka. Posebno ističemo Minebea Intec modul za vaganje Novego® sa svojim higijenskim dizajnom prikladnim za industriju mesa i mesnih zamjena.

Mjerne ćelije za mesnu industriju

Programska rješenja za upravljanje recepturama i podacima u mesnoj industriji

Uz naše visokokvalitetne sustave za vaganje i inspekciju, također nudimo intuitivna softverska rješenja koja pojednostavljuju procese izrade receptura, smanjuju otpad sirovina i imaju sofisticirane sigurnosne funkcije kao što su 'track and trace'. Za ručne procese receptura nudimo PC softver ProRecipe XT®, za automatizirane procese receptura softver Batch-PMS je idealan, a sa softverom SPC@Enterprise naši kupci imaju na raspolaganju središnji alat za upravljanje podacima.

Programi i alati za kontrolu industrijskog procesa