Industrijske stolne i podne vage

Istražite našu široku ponudu stolnih i podnih vaga za industrijsku primjenu. Neovisno tražite li industrijsku vagu za jednostavne postupke vaganja ili za primjene poput brojanja komada, punjenja ili kontrolnog vaganja, na pravom ste mjestu. Sve naše industrijske vage karakteriziraju precizni i brzi rezultati mjerenja, jednostavan rad i visokokvalitetna izrada.

Stolne i podne vage za industrijsku primjenu dijelimo na kompaktne vage koje sadrže jedinicu za prikaz i procjenu na kojoj se prikazuju rezultati vaganja te platforme za vaganje i podne vage bez zaslona ili pripadajuće elektronike za vaganje, koje se mogu povezati izravno s računalom ili PCL sustavom putem serijskog sučelja. Područje primjene naših stolnih i podnih vaga razlikuje se s obzirom na mjesto upotrebe i maksimalno opterećenje. Industrijske vage osnovna su komponenta za razne industrije. Naše vage najčešće se koriste u farmaceutskoj, prehrambenoj i kemijskoj industriji.

Katalog industrijskih stolnih i podnih vaga

Često postavljana pitanja

Stolne i podne vage za industrijsku upotrebu mogu se podijeliti u različite kategorije:

Industrijske vage sadrže terminal na kojem se prikazuju rezultati vaganja, no Minebea također nudi platforme za vaganje i podne vage, ali se isporučuju bez terminala ili pripadajuće elektronike. One se mogu spojiti izravno na PC ili PLC sustav preko serijskog sučelja. Industrijske vage mogu se spojiti na različite periferne uređaje ili druge sustave putem različitih serijskih sučelja, RS 232, RS 485, fieldbus ili Ethernet TCP/IP.

Postoje i vage koje su prikladne za posebne primjene, kao što je IU paletna vaga, koja može vagati palete od 300 do 3000 kilograma. Ako su potrebni precizni rezultati vaganja, Minebea Intec u svom asortimanu ima vage visoke rezolucije, kao što je IS (Industry Supreme) platforma za vaganje, s iznimno visokom rezolucijom do 620.000 podjela, što mu daje veću točnost i minimizira gubitak proizvoda.

Podne vage većih dimenzija mogu biti samostojeće ili ugrađene u pod. Podne vage velikih dimenzija posebno su prikladne za primjene gdje se moraju vagati teški tereti, velikog volumena. Ako primjena zahtijeva najnižu moguću visinu platforme, preporučuje se i IF model vage. Radi njezine male visine, roba se može jednostavno staviti na vagu, npr. pomoću viličara, bez potrebe za ugradnjom u pod. Sve stolne i podne vage također su dostupne kao ovjereni modeli i/ili kao verzije s Ex certifikatima za uporabu u eksplozivnim područjima.

Područja primjene stolnih i podnih vaga obično se razlikuju prema mjestu uporabe i maksimalnim opterećenjima.

Stolne vage namijenjene su upotrebi na pultovima i stolovima. Za razliku od trajno postavljenih podnih vaga, one su fleksibilnije i mogu se jednostavno premještati na druga mjesta unutar proizvodnje. Neke stolne vage dostupne su s unutarnjom punjivom baterijom, tako da se uređaji mogu koristiti na drugom mjestu bez priključka na struju.

Stolne i podne vage tvrtke Minebea Intec osnovna su komponenta za razne industrije. Najčešća područja primjene ovih uređaja su farmaceutska, prehrambena i kemijska industrija. U farmaceutskom i prehrambenom sektoru koriste se za vaganje, prilikom doziranja i kontrole sirovina te pojedinih komponenti tijekom proizvodnje i gotovih proizvoda. Također, stolne i podne vage koriste se u kemijskoj, logističkoj i poljoprivrednoj industriji, kao i za građevinske materijale, elektroniku i recikliranje.

Stolne i podne vage mogu sadržavati jednu (ili više) mjernih ćelija ugrađenih unutar vage. Uzorak koji se važe, postavlja se na vagu, a rezultati vaganja mogu se zatim prikazati na priključenoj elektronici za vaganje (indikator vaganja, kontroler vaganja ili ponekad transmiteri za vaganje). Mjerne ćelije temelje se na tehnologiji naprezanja ili elektromagnetske kompenzacije sile (EMFC). Sve uređaje tvrtke Minebea Intec karakteriziraju kratki odaziv, točnost te pouzdanost i fleksibilnost.

Odgovarajuća elektronika za vaganje može se postaviti bez obzira na lokaciju platforme za vaganje ili montirati na stup i povezati s perifernim uređajima ili drugim sustavima putem različitih dostupnih sučelja.

Tipične primjene stolnih i podnih vaga su osnovne: jednostavno bilježenje vrijednosti mase, brojanje komada (u području upravljanja materijalima) ili klasifikacija i kontrola. Osim toga, vage kao što je industrijska vaga Signum, također se mogu koristiti za provjeru pakovine. Moguće su i primjene kao što su automatsko i ručno doziranje i punjenje, kao i ručno formuliranje receptura za izradu smjesa.

Stolne i podne vage tvrtke Minebea Intec omogućuju visoko precizne rezultate mjerenja: industrijska vaga Signum Supreme s EMFC mjernom ćelijom, npr. nudi rezoluciju do 620 000 d. Precizni rezultati mjerenja poboljšavaju proizvodnju i tako smanjuju otpad konačnog proizvoda kada se testira kvaliteta.

Jedna od osnovnih značajki svake vage je njezina primjena, a ovisno o zahtjevima pojedine primjene, potrebno je odabrati vagu s odgovarajućim kapacitetom i podjelom, u svrhu postizanja očekivane točnosti rezultata vaganja. U farmaceutskoj i prehrambenoj industriji te u drugim industrijskim sektorima traženi su zakonski ovjereni modeli, a Minebea Intec također nudi širok raspon ovih modela.

Osim maksimalnog opterećenja i podjele, kada se koriste podne i stolne vage, dizajn, poput materijala izrade te klase IP zaštite, važan je pokazatelj robusnosti vage. Npr. modeli tvrtke Minebea Intec također su dostupni u potpunosti izrađeni od nehrđajućeg čelika i klasama zaštite kao što je IP69, što potvrđuje da je proizvod otporan na prašinu i dovoljno zaštićen od čišćenja pod visokim pritiskom s visokim temperaturama mlaza vode.

Certifikati za higijenski dizajn također su važni: posebno u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, gdje čistoća krajnjeg proizvoda ili sterilnost igra temeljnu ulogu. Navedeno također omogućuje brzo i učinkovito čišćenje, što se odražava i na niže troškove: zbog kraćeg vremena čišćenja i manje potrebe za sredstvima za čišćenje.